Ugrás a fő tartalomra

Megkötözték, durván bántalmazták, majd elvették a létavértesi férfi értékeit

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfi ellen, akik a közös italozást követően megverték, megkötözték a sértettet, majd elvették a pénzét és a mobiltelefonját.

A vád szerint a sértett és a két vádlott ismerték egymást, többször italoztak együtt is. 2021. október 6-án, este, a vádlottak felkeresték a sértettet a létavértesi házában. Ekkor már mindannyian ittas állapotban voltak, azonban a házban tovább ittak.

A sértett 22 óra körüli időben le akart feküdni, ezért megkérte az elkövetőket, hogy távozzanak. A két férfi azonban nem hagyta el a házat, hanem az ágyon ülő sértettet felszólították, hogy adja át a pénzét. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a vádlottak ököllel ütötték a fejét és az arcát, aminek következtében az áldozat a földre esett, eközben a hátát beverte a vaskályha sarkába.

A férfiak a földön fekvő sértett mellkasát rugdosták, majd az ágyra ültették, ahol az idősebb vádlott hátulról lefogta. Ezalatt a fiatalabb vádlott a sértett táskáját átkutatta, amelyben pénzt nem talált, csak egy tekercs cellux ragasztót, amivel a sértett kezeit, lábait összekötözték, majd a száját is beragasztották, hogy az ellenállását letörjék, és a ne tudjon segítségért kiáltani. A férfiak magukhoz vették a lakásban talált mobiltelefont, valamint a sértett nadrágzsebében lévő pénztárcát a benne lévő 15.000 forinttal együtt, majd elhagyták a házat.

A sértettnek a bántalmazás következtében többszörös bordatörése, ennek következtében légmelle keletkezett, amely miatt közvetlen életveszélyes állapotba került, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A férfiak 20.400 forint kárt okoztak a sértettnek, amely nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A jelenleg letartóztatásban lévő vádlottak ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és társtettesként, aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottakat fegyház és pénzbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, továbbá rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !