Megfelelőnek ítéli az ügyészség a nevelt lánya sérelmére szexuális erőszakot megvalósító férfi büntetését

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a nevelt lányát szexuálisan bántalmazó Bács-Kiskun megyei férfi büntetésének helybenhagyására tett indítványt.

Elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2019 végétől egy éven keresztül, otthonukban szexuálisan bántalmazta élettársa tizennégy éves lányát. A vádlott havonta egy-két alkalommal kényszerítette a sértettet akarata ellenére szexuális cselekményre. A sértett a vádlott erőszakos természetétől tartott, ezért annak durvább reakciójától való félelmében nem volt képes védekezni. A vádlott cselekményének az vetett véget, hogy 2021 februárjában a sértett anyja tudomására hozta a történteket, aki a rendőrségen feljelentést tett.

A Kecskeméti Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt – mint visszaesőt – 12 év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú eltiltásra ítélte bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést felmentés érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, az elsőfokú bíróság indokoltan állapította meg a vádlott bűnösségét és miután a cselekmény minősítése helyes és a kiszabott büntetés is arányos, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !