Keresés ebben a blogban

Kirámoltak egy zöldségest és egy benzinkutat, majd felgyújtották a lopott autót

Azonosították és elfogták a gödöllői rendőrök azt a két fiatalkorúból és két felnőttkorú társból álló csapatot, akik egy éjszaka alatt három helyszínen loptak ötször - a gyanú szerint.

Egy bagi ház előtt nyitott állapotban leállított autóval hajtottak el 2022. október 2-án késő este. A lopott kocsival aztán a tettesek egy aszódi, majd egy hévízgyörki címre kocsiztak.

Az aszódi zöldséges üzletet, valamint a hévízgyörki benzinkutat kétszer is meglátogatták a 2022. október 2-áról 3-ára virradó éjjel. Az először sikerrel végrehajtott betörés után újabb adag zsákmányért tértek vissza.

A zöldségestől összesen 2 rekesz nektarint, 1 rekesz almát, 1 rekesz körtét, 150 tojást és egy hosszabbítót vittek el, a gyümölcsöket később a 35 éves bagi gyanúsított otthonában a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A benzinkutas betöréskor először négy üveg italt és 80 tábla csokit vittek magukkal, később visszatérve a pénztárgépet ürítették ki, no meg újabb három üveg ital is elfért még a hónuk alatt. Az általuk okozott kár összege meghaladta az 500 ezer forintot.

Miután mindennel végeztek a lopott autót Hévízgyörk külterületén felgyújtották - később teljesen kiégve találták meg a nyomozók.

A tettesek utáni forrónyomos munka néhány órán belül eredményt hozott, négy bagi lakost hoztak összefüggésbe a bűncselekményekkel. Két fiatalkorút és két felnőttkorút. Egy 17 éves fiút, valamint egy 19, és egy 35 éves férfit elfogtak és előállítottak, a csapat irányítójaként számba vehető 17 éves fiút azonban nem találták, elfogatóparancsot adtak ki ellene. Másnap fogták el, majd társaihoz hasonlóan kihallgatták. Ő nem, a többiek tettek vallomást, részben vagy egészben beismerőt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !