Késsel és kalapáccsal bántalmazta nőismerősét egy hajléktalan férfi Cegléden

A Pest megyei életvédelmi nyomozók befejeztek egy 2020 év végén történt büntetőeljárást, amelynek gyanúsítottja késsel és kalapáccsal bántalmazta nőismerősét.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében emlékeztetett: a segélyhívó központba november 17-én kora hajnalban érkezett a jelzés, melyben a bejelentő egy súlyosan bántalmazott nőhöz kért segítséget Ceglédre. A kiérkező rendőrök egy erősen vérző nőt találtak, eközben értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A nyomozók a bántalmazás helyszínén szemlét tartottak, -kést és kalapácsot is lefoglaltak- míg több rendőri egység az akkor még ismeretlen elkövető azonosításán dolgozott. Hamar belőtték a tettest, pár órával később a ceglédi kórház előtt kattant a bilincs az akkor 53 éves B. Tamás csuklóján.  A hajléktalan férfi első kihallgatásán nem akart válaszolni a neki szegezett kérdésekre, csak később beszélt a történtekről részleteiben. Állította a rendőröknek, minden előzmény nélkül ismerőse támadt rá, amit az óta sem ért, a nő minden sérülését mindössze saját védelme érdekében okozta neki.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a sértett hátán 8 szúrt, jobb és bal csuklóján összesen 3 vágott, míg a fején 4 repesztett sérülést szenvedett el. A szúrások miatt légmelle, a fejét ért ütések következtében pedig koponyacsonttörése keletkezett, ami életveszélyesnek minősült.

Az azóta is letartóztatott B. Tamással szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !