Keresés ebben a blogban

Hosszasan készülhetett tettére a budai középiskolában késelő fiú

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a budapesti fiatalt, aki hétfőn megkéselte osztálytársát egy I. kerületi középiskolában; a végzés nem végleges - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az egy hónapos kényszerintézkedés végrehajtására az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki a bíróság.

Az eset a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt.

A fiatal felnőtt - akit a rendőrség emberölés kísérletével gyanúsít - az egyik tanteremben, az óraközi szünetben több alkalommal tarkón szúrta egyik osztálytársát, aki életveszélyesen megsérült.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított tettét hosszas tervezés előzte meg. "A terheltnek pszichés problémái vannak, amely esetében fokozott társadalomra veszélyességet valószínűsít. Feltétlenül szükséges elmeállapotának vizsgálata, az a nyomozás érdekét szolgálja és személyes jelenlétet igényel" - írták a közleményben.

A bíróság a fiatalnál megállapította a bűnismétlés veszélyét és úgy ítélte meg, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag az IMEI-ben végrehajtandó letartóztatással biztosíthatók.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !