Keresés ebben a blogban

Hetekig fogva tartottak, bántalmaztak és prostitúcióra kényszerítettek egy 17 éves lányt

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság helybenhagyta annak a férfinak és a társának a büntetését, akik fogva tartottak, bántalmaztak egy lányt.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi 2021 áprilisában megismerkedett a 17 éves lánnyal, és rávette, hogy szombathelyi otthonába utazzon vele. Ott arra kényszerítette, hogy prostitúciós tevékenységet ajánló hirdetésekre jelentkező férfiakkal szexuális cselekményeket végezzen. A lány többször közölte, hogy ezt nem akarja csinálni. A férfi azonban a telefonját elvette, naponta testszerte ütötte, rúgta, gyermeke megölésével fenyegette meg. A bántalmazások következtében a lány végtagjai bevéreztek, amelyek 8 napon belül gyógyuló sérülésnek minősülnek.

A férfinak volt egy társa is, egy nő, aki úgy segített neki, hogy a tiltakozó lány bántalmazására biztatta, illetve a szexuális cselekményekért kapott pénzt a férfiaktól átvette, s abból részesült is.

A férfi és a nő a lány kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, pénzszerzés céljából, erőszakkal kényszerítette más férfiak részére szexuális szolgáltatás nyújtására.

A Szombathelyi Törvényszék társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt a férfit 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, a nőt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, velük szemben fejenként 75.000 Ft-ra vagyonelkobzást rendelt el. Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és a nő is, valamint védőik enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2022. október 18.-án kihirdetett határozata megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával, a büntetések tartamát nem enyhítette. A férfi a letartóztatása alatt szakmát kezdett tanulni, s azért, hogy azt folytatni tudja, a bíróság úgy döntött, a büntetését a törvény által előírtnál enyhébb fokozatban, börtönben kell végrehajtani.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !