Egy jászladányi nő megkéselte, majd feldarabolta barátját, a testrészeket bőröndökbe tette és taxival Magyarországra szállította

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak a jászladányi nőnek az ügyében, aki közös szórakozást követően megölte tunéziai barátját.

Elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. A tényállás szerint a jászladányi nő 2018. őszétől Bécsben együtt élt egy tunéziai állampolgárságú férfival, ám a kapcsolatuk utóbb megromlott, ezért a nő elhatározta, hogy visszamegy a volt párjához, a férfit pedig megöli. Ennek megfelelően a nő 2019. február 24. napján, hajnalban, közös szórakozásból hazatérve a kábítószer hatása alatt álló sértettet előbb a nyakán, majd a testén többször késsel megszúrta, megvágta, végül pedig a nyakát is elmetszette.

A sértett a bántalmazás következtében rövid idő alatt életét vesztette. A nő ezt követően a sértett készpénzét eltulajdonította, majd a holttestet feldarabolta, a testrészeket bőröndökbe tette, taxival Magyarországra szállította, s a holttest maradványaitól oly módon szabadult meg, hogy azokat sósavval leöntötte.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék a vádlottat 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője egyaránt az emberölés téves minősítése és a kifosztás megállapítása miatt jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a nem jogerős ítélet helybenhagyását indítványozta, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a nő bűnösségére, a cselekményeit helytállóan minősítette, s a kiszabott büntetés megfelelően igazodik a terhére rótt bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !