Egy drogüzlet megkötésénél csaptak le a Pest megyei felderítők (videó)

A Pest megyei felderítők hónapok óta gyűjtötték az információkat egy kábítószert áruló férfiról szóló jelzés alapján. A rajtaütést 2022. április 5-én kora délutánra időzítették. B. Balázs éppen hazaérkezett, amikor őt és ügyfélkörébe tartozó sofőrjét „kikapták” a kocsiból. A házból kilépő élettárs, S. Orsolya, valamint egy aktuális adagjáért érkező 33 éves férfi is bilincsben végezte.

A járműveket, az érintettek otthonát átvizsgálták, a kutatáskor lefoglalt bizonyítékok tovább erősítették a felderítők gyanúját.

A törökbálinti pártól mintát vettek, drogtesztjük THC-re pozitív jelzést mutatott.

A házban többször jelzett a kábítószerkereső kutya és a rendőrök rábukkantak egy marihuána termesztéshez használható helyiségre is. A konyhai mélyhűtő sem kizárólag fagyasztott zöldségeket és rántott sajtot rejtett, hanem amfetamingyanús, krémes anyagot is. A technikusok mindent - tasakba csomagolt kokaingyanús port, zöld növényi törmeléket, hasisgyanús tömböket, kék tablettákat, digitális mérlegeket - bezacskóztak.

A kirendelt igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint a B. Balázs és S. Orsolya otthonában lefoglalt növényi levélzet, szárdarabok és tápkockák, valamint 8 tő zöld növény kábítószernek minősülő delta-9-THC-t tartalmaz. A többi bűnjel tételesen kokaint, MDMA-t, kannabiszt, kannabisz gyantát, delta-9-THC-t, valamint amfetamint tartalmaz, ezek szintén kábítószernek minősülnek.

A gyanú szerint B. Balázs 3.000 forintért adta grammonként a marihuánát. A kokainért nem kért pénzt, azt alkalmanként ajándékba adta a két, szintén elfogott, pozitív drogtesztet produkáló fogyasztónak, akik ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított, 40 éves férfi és a bűnös tevékenységben közreműködő, szabadlábon védekező, 33 éves élettársa nem tett vallomást.

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő B. Balázs és a szabadlábon védekező S. Orsolya ellen a kábítószer-kereskedelem bűntettének, valamint kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !