Besurrant egy családi házba, és az ott alvó emberek között lámpával értékek után kutatott

A balatonalmádi rendőrök lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt folytat nyomozást egy 56 éves enyingi lakos ellen - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Balatonalmádiból érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy 2022. október 9-én reggel 6 óra körül egy ismeretlen férfi besurrant egy családi házba, és az ott alvó emberek között lámpával értékek után kutatott, azonban az ingatlan tulajdonosa megzavarta és kérdőre vonta őt. Dulakodás alakult ki kettejük között, amely az utcán is folytatódott. Az összetűzés alatt az idegen férfi több alkalommal ököllel arcon ütötte, illetve megöléssel fenyegette meg a 21 éves háztulajdonost. Az elkövető ezután - értékek nélkül - biciklire ült és elmenekült a helyszínről. A fiatalember az incidens miatt zúzódásos sérüléseket szenvedett. 

A rendőrök megkezdték az azonnalos intézkedéseket és büntetőeljárást rendeltek el az eset kapcsán, amelyben széleskörű adatgyűjtést végeztek a helyszíni adatokból kiindulva. A sértett lélekjelenlétének köszönhetően pontos személyleírást tudott adni a nyomozóknak, emellett az elkövetés helyén talált nyomok elemzésére kirendelt Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet gyors és részletes vizsgálata is hozzájárult ahhoz, hogy néhány napon belül a rendőrök látókörébe kerüljön a feltételezett elkövető. 

A balatonalmádi nyomozók irányításával a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) munkatársai összehangolt akcióban 2022. október 14-én kora délután a lepsényi tartózkodási helyén bujkáló 56 éves enyingi lakost elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták. Az elrendelt büntetőeljárásban megállapították, hogy a középkorú férfi más bűncselekményeket is elkövetett az elmúlt napokban, amelyek tisztázása jelenleg is folyamatban van.

Ellene - őrizetbe vétele mellett – lopás vétség, kifosztás bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folyik büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A nyomozók javaslatot tettek az illetékes ügyészségen az elkövető letartóztatásának indítványozására. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !