Ugrás a fő tartalomra

Egy átmulatott nap után autóba ülve okozott halálos közlekedési balesetet

Négyféle kábítószer nyomát mutatta ki a szakértő annak a 21 éves őrbottyáni férfinek a szervezetében, aki egy átmulatott nap után autóba ülve okozott halálos közlekedési balesetet. A Pest megyei közlekedésrendészek a napokban fejezték be a vizsgálatot.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében emlékeztetett: egy szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrje meghalt 2022. március 20-án délután Csomádnál. A 2102-es úton haladva egy 21 éves férfi előzésbe kezdett, a manővert azonban nem tudta befejezni, összeütközött a szabályosan haladó autóval.

A baleset következtében a vétlen sofőr, a kocsija roncsai közé szorult, 58 éves mogyoródi asszony a helyszínen meghalt, utasát súlyosnak minősített sérüléssel kórházba vitték. A 21 éves férfi könnyebben sérült, ellátása után mintát vettek véréből és vizeletéből, mivel a bódultság egyértelmű jeleit mutatta. A gyorsteszt alátámasztotta a gyanút, THC-re, amfetaminra, metamfetaminra és kokainra pozitívat jelzett. Egy rendőri egység őrbottyáni otthonában kutatást tartott, a droghasználatot erősítő, kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le.

A baleset vizsgálata közlekedési, pszichológus, orvos-, illetve elmeorvos szakértők bevonásával folyt. A 21 éves sofőr letartóztatásba került, később a bíróság bűnügyi felügyeletre enyhítve korlátozta személyi szabadságát.

A közlekedési szakértő műszaki hibát egyik járműnél sem tárt fel. Véleménye szerint az okozó jármű sávváltás előtt 67-70 km/h sebességre gyorsult, előzési szándékkal áttért a bal forgalmi sávba, ahol 1,2-1,5 másodperccel később teljes terjedelmével nekiütközött az időközben őt észlelő és jobbra kormányozva a balesetet elkerülni akaró kocsi bal oldalával. A vétlen autós - köszönhetően a több évtizedes vezetői rutinjának - az alatt az 1,2-1,5 másodperc alatt észlelte a szemből érkező autót és késedelem nélkül fékezéssel és jobbra kormányzással reagált rá, ám az ütközést sehogyan nem tudta volna elkerülni.

Vele ellentétben, a sávváltó sofőr nem fékezett, nem manőverezett, nem tett semmit a baleset elkerülése érdekében - köszönhetően többek között vezetői rutintalanságának. A tinta ugyanis szinte még meg sem száradt 2022 januárjában kiállított vezetői engedélyén, amikor egy kétnapos buli, és a hozzá kapcsolt droghasználat után volán mögé ült.

A nyomozó hatóság elkészíttette a férfi vezetési alkalmasságára vonatkozó szakvéleményt. A pszichológus, az orvos-, valamint az elmeorvos szakértő szerint a biztonságos vezetéshez szükséges pszichológiai jellemzőknek híján van, nem viseli kellően a vezetés közben jelentkező terhelést, és nem tud alkalmazkodni a közlekedési helyzetekhez. Ebből következően gépjárművezetésre alkalmatlannak ítélték meg. A szakvélemény alapján a rendőrök intézkedtek rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatára, amelyen alkalmatlan minősítést szerzett. Legkorábban 2023 augusztusában próbálkozhat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a halált eredményező járművezetés bódult állapotban bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőügy iratait - vádemelést javasolva - átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

Segítsen, ha felismeri a képen látható férfit!

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás vétsége gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, vélhetően a képen látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton lévő élelmiszer áruházban több árucikket rejtett táskájába, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni. A bolt elhagyása előtt azonban a biztonsági személyzet őt feltartóztatta, ennek során köztük dulakodás alakult ki, majd az ismeretlen személy a helyszínről - az árucikkeket hátrahagyva – elmenekült. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-5

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rendőrkézen a vecsési cipőnepper

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy vecsési fiatal ügyében, aki az elmúlt években csaknem száz sértettől csalt ki pénzt - közölte a  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A feltételezett elkövető 2019. novembere óta árult különböző internetes oldalakon lábbeliket. Országszerte csaknem száz sértett vásárolt cipőt a 20 éves fiútól, azonban a vágyott portéka nem érkezett meg, vagy az ígért márkás áru helyett silány, hamis termék került kiszállításra. A csaló az utalást követően elérhetetlenné vált és a vételárat sem küldte vissza, ezzel több milliós kárt okozva a sértetteknek. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói több rendőrkapitánysággal együttműködve azonosították a fiatalt, akit 2021. decemberében elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. Ellene üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek. (Fo