A gyanú szerint tucatnyi lopás van egy 24 éves kecskeméti férfi rovásán

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának a munkatársai vádemelést javasolnak a tolvaj ellen. A fiatal férfi jelenleg is letartóztatásban van.

Egy 51 éves helyi lakos bejelentése alapján a kecskeméti rendőrök nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen lopás miatt még 2022 áprilisában. A sértett elmondta, hogy a bekerített, de bezáratlan családi házába bement valaki, és a táskájából elemelte a készpénzét. A nyomozók több, ehhez kísértetiesen hasonló besurranással is találkoztak tavasszal, így az ügyeket egyesítették, mert azt gyanították, hogy az alkalmi tolvaj minden esetben ugyanaz a személy lehet.

A rendőrök szimata nem csalt most sem: kiderült, hogy a bűncselekményt egy 24 éves kecskeméti férfi követte el, másik tucatnyi, hasonló jellegű lopással együtt. M. Ádám két hét alatt – 2022. április 5. és 21. között – összesen tíz ingatlanba surrant be. A sértettek könnyelműségét használta ki; azt, hogy a lakások, házak bejárati ajtaját nyitva hagyták, az értékeket pedig az ajtó közelében helyezték el. Két alkalommal edzőtermi öltözőket dézsmált meg, egyszer pedig gépkocsiból lopott a fiatal, aki a nyomozók szerint gyakorlatilag ezekből a bűncselekményekből tarthatta el magát. M. Ádámot többször tetten érték a sértettek, ezekben az esetekben felvette a nyúlcipőt és elmenekült.

A férfit a rendőrök 2022. április 22-én elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A jelenleg is letartóztatásban lévő helybéli ügyének a vizsgálata befejeződött, így a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !