A rendőröktől korábban kapott cipő nyoma buktatta le az angyalföldi betörőt

A rendőröktől korábban kapott cipő nyoma buktatta le a férfit, aki a gyanú szerint több betörést elkövetett a XIII. kerületben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki betörte egy angyalföldi büfé ablakát, oda bemászott, majd 140 ezer forinttal távozott.

A helyszínen a rendőrök egy olyan lábbelinyomot találtak, amelyet az egyik nyomozó felismert, ugyanis az ahhoz tartozó cipőt még ő adta az egyik korábbi bűncselekmény feltételezett elkövetőjének, akitől lefoglalták a saját cipőjét. A feltételezett betörőt így F. Ernőként azonosították, és három órával később egy aluljáróban elfogták. A 21 éves férfitól akkor már csak 8500 forintot tudtak lefoglalni.

F. Ernőt a rendőrök a XIII. kerületi kapitányságra állították elő, ahol a nyomozók lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A f​érfi a terhére rótt bűncselekmény miatt nem élt panasszal, azonban vallomást nem tett.

A nyomozók a férfit még hat másik vagyon elleni bűncselekménnyel is összefüggésbe hozták a XIII. kerületben, amelyek esetében egy GSM üzletbe, lakásba, gépkocsiba és egy presszóba törhetett be, így ötrendbeli lopás vétségét és egy rendbeli lopás bűntettét is a terhére rótták. Utóbbiak elkövetését vallomásában elismerte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !