A bíróság súlyosította a pécsi drogcsempész büntetését

Súlyosította, jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a pécsi férfit, aki különösen jelentős mennyiségű kábítószert vásárolt külföldön, majd csempészett autóba rejtve Magyarországra - közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a korábban sofőrként dolgozó pécsi férfi tavaly szeptemberben külföldön kábítószert vásárolt, a szert zoknikba csomagolta, majd azokat ismerőse gépkocsijának az utasoldali légzsák helyén e célra kialakított üregben rejtette el.

A nyomozók akkor bukkantak rá a drogra, amikor az országba Ausztria felől Hegyeshalomnál belépő vádlottat Pécsen ellenőrzés alá vonták.

A vádhatóság a közleményben jelezte: a döntéssel a Pécsi Ítélőtábla - egyezően a fellebbviteli főügyészség indítványával - másfél évvel súlyosította az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék határozatát, amely korábban hét és fél év fegyházbüntetésre ítélte a férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre az országba behozatallal elkövetett kábítószer birtoklása miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !