103 jóhiszemű vásárlót csapott be egy budapesti férfi, átvert áldozataiknak több milliós kárt okozott

A nagykátai rendőrök befejezték annak a 44 éves fővárosi férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint 103 jóhiszemű vásárlót csapott be. Átvert áldozataiknak több milliós kárt okozott - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kaposvártól - Salgótarjánig, elektromos fűnyíró, fürdőszoba, kerti és egyéb bútorok megrendelése, kifizetése és meg nem érkezése miatt érkeztek feljelentések 2020 áprilisától 2021 januárjáig. A termékek - bár különböztek - egy valamiben közösek voltak, több közösségi oldal online piacterén hirdették meg kedvező áron, és kifizetésük után sosem érkeztek meg. A több tucat jóhiszemű vásárlónak utólag vált világossá, hogy becsapták őket, az eladó hirtelen a termékkel együtt eltűnt és elérhetetlenné vált.

A rendőrök a csalás-sorozattal egy 44 éves budapesti férfit hozták összefüggésbe. A weboldal karbantartó foglalkozású, évek óta fiktív tartózkodási helyű M. Péter ellen a nagykátai rendőrök 2020. október 1-jén elfogatóparancsot adtak ki, majd 2021. január 20-án egy újpesti címen elfogták, őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta.

Kihallgatásán egytől-egyig beismerte a bűncselekmények elkövetését. Elmondta, hogy számítógépes alapismeretekkel rendelkezett korábban, majd tudását önállóan bővítette. Weboldalakat hozott létre, ezekre más forgalmazó internetes oldaláról összevágott képeket töltött fel, így azt a hatást keltette, mintha ő is rendelkezne azokkal a termékekkel. Ez azonban csak a kirakat volt, mégis sikerült 7.120.850 forinttal megkárosítania átvert áldozatait.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő férfi ellen a 62 rendbeli csalás bűntettének, valamint 41 rendbeli csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !