Ugrás a fő tartalomra

Több millió forint értékben lopott el játékgépeket, betonkeverőt, kábeleket és más értéktárgyakat egy bűnbanda

Több millió forint értékben lopott el játékgépeket, betonkeverőt, kábeleket és más értéktárgyakat az a bűnbanda, amelyet a salgótarjáni és a bátonyterenyei nyomozók az elmúlt napokban elfogtak - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Salgótarjáni és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen fogták el azt a 18 éves salgótarjáni férfit, aki az elmúlt időszakban számos vagyon elleni bűncselekményt követett el a nógrádi megyeszékhelyen, a környező településeken és Bátonyterenyén.

Az összehangolt bűnügyi felderítő munka eredményeként sikerült beazonosítani a hosszú bűnlajstrommal rendelkező salgótarjáni lakos 24 éves és 28 éves társát is, akik szintén részt vettek a bűncselekmények elkövetésében. 

A nyomozás adatai alapján a 18 éves Cs. E. salgótarjáni lakos és 24 éves társa M. Zs. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. augusztus 21-re virradóan egy salgótarjáni építési terület kerítésén átmásztak és onnan létrát, valamint vörösrézből készült csapadéklefolyó csövet loptak el közel  400.000 forint értékben.

Továbbá a két férfi augusztus 16-a és augusztus 23-a között a megyeszékhelyen található telephely kerítését átvágta, majd az ott lévő raktárról a lakatot levágta és onnan több mint 500.000 forint értékű lég-, és földkábelt vitt el.

A 24 éves M. Zs. megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy társával a 28 éves B. K-val szeptember 2-án Mátraszelén található élelmiszerüzlet elé elhelyezett játékautomatát összetörte abból a célból, hogy a benne található készpénzt megszerezze, így összesen ötezer forint aprópénzt tudtak zsákmányolni.

Cs. E. és  B. K. augusztus 22-re virradóan egy bátonyterenyei telephelyhez mentek, ahol a  kerítést szétbontották és onnan több kábelköteget, valamint egy ott parkoló gépjármű akkumulátorát vitték el közel 3.000.000 forint értékben, ezen kívül megrongálták a telephelyen található trafót is, amellyel 3.000.000 forint kárt okoztak. Az ellopott kábelkötegek egy részét a közelben lévő gazos területen rejtették el, amit a nyomozók megtaláltak és lefoglaltak.

Cs. E. megalapozottan gyanúsítható továbbá számos vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével, amelyek során Salgótarjánban és a környező településeken magánházaktól, telephelyekről és üzletektől különböző használati eszközöket, betonkeverőt, katalizátort, kipufogót, valamint játékautomatákat lopott el. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az elkövetők az ellopott értékek nagy részét szinte azonnal tovább értékesítették és az azokért kapott pénzt elköltötték. A hatóság tagjai az elkövetők lakásán megtartott kutatás alkalmával a lopáshoz használt eszközöket, valamint ruházatot – sapkából készített maszkot és kesztyűt – megtalálták, azokat lefoglalták az elkövetéshez használt gépjárművel együtt.

A 18 éves férfit, valamint két társát a nyomozók többrendbeli lopás vétség és bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmények elkövetését elismerték.

Tekintettel arra, hogy Cs. E. ellen több hatóságnál is folyamatban van különböző bűncselekmények elkövetése miatt büntetőeljárás, ezért őt a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói az előállítását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Arany Málna díjas lopás történt Kecskeméten

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek egy 26 éves helybélit, aki annyira belefeledkezett a lopásba, hogy a helyszínen hagyta táskáját, majd a kiérkező járőrök mellől próbálta visszacsenni a hátramaradt értékét, sikertelenül -  közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Bejelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitánysága tegnap előtt reggel egy idős asszony, miszerint az éjszaka során egy ismeretlen személy több dolgot is eltulajdonított a megyeszékhelyi otthonából. A 69 éves sértett arról számolt be a rendőröknek, hogy a tolvaj a kapun bemászva belülről kinyitotta a zárt kaput, így tudott bejutni az udvarba, ahonnan ellopta az ott parkoló személyautó akkumulátorát. Ezen kívül kirámolta a nyári konyhát, innen használati tárgyakat vitt el, valamint kerti gépeket lopott a fészerből. A zsákmánya között szerepelt egy talicska is, amivel nagy valószínűséggel az újonnan szerzett portékákat szállította. Azonban nem volt elég alapos a tolvaj, ugyanis hátra hagyta a tás