Testvérpár fosztotta ki egy ittas nőt Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás, bankkártyával elkövetett csalás és okirattal visszaélés miatt vádat emelt egy testvérpárral szemben. Az elkövetők segítségnyújtást színlelve megszerezték az ittassága miatt csetlő-botló nő pénztárcáját, majd a benne lévő bankkártyával több helyen vásároltak. A férfi emellett őrizetlenül, nyitva hagyott távolsági buszok pénzkazettáit is fosztogatta.

A vádirat szerint a kecskeméti testvérpár – egy férfi és egy nő – 2021 nyarán pénzzavarban volt. 2021. július 4-én, este, Kecskemét belvárosában megpillantották a kerékpáros nőt, aki ittassága miatt folyton esett-kelt. A vádlottak elhatározták, hogy megpróbálják megszerezni az értékeit, ezért követték. Amikor a kerékpárját maga mellett tolva gyalogosan haladó sértett ismételten elesett és a táskájának tartalma a földre szóródott, a testvérek odasiettek a földön fekvő asszonyhoz és felajánlották a segítségüket. A férfi összeszedte a szétszóródott holmikat, a pénztárcát azonban – benne 73 ezer forint készpénzzel, a nő személyes okmányaival és a bankkártyájával - nem tette vissza, hanem a ruhájába rejtette. A testvérek segítségnyújtást színlelve hazakísérték áldozatukat. Miután a sértett letámasztotta a kerékpárját és bement a lakásába, még a kétkerekűt is magukkal vitték. Miután a készpénzt elosztották egymás között, a sértett bankkártyájával többször fizettek, végül egy automatából sikertelenül próbáltak meg készpénzt felvenni.

A férfinak felelnie kell azért is, mert buszos utazásai során kifigyelte, hol tartják a sofőrök a menetjegyeket, az utasoktól átvett vételárat és a váltópénzt. Egy hét leforgása alatt a kecskeméti buszpályaudvaron három őrizetlenül hagyott távolsági buszt is kifosztott, közel 100 ezer forinttal károsítva meg a busztársaságot.

Az ügyészség a testvérpárt a kifosztás bűntette mellett információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével és okirattal visszaélés vétségével, a férfit továbbá üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja, és ezért mindkettejükkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !