Tapétavágóval sebesítették meg egy férfi arcát Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki bódult állapotban belekötött egy gyógyszertárból kilépő férfiba, majd egy tapétavágó késsel súlyos sérülést okozott a sértett arcán.

A vádirat szerint a férfi kábítószertől bódult állapotban egy XVII. kerületi gyógyszertár előtt várakozott. A vádlott eközben a kirakat üvegén keresztül többször benézett a gyógyszertárba és a vásárlókat figyelte, köztük a sértettet és a vele lévő egyik barátját. A sértettnek már ekkor feltűnt, hogy a vádlott nézi őket, többször találkozott is a tekintetük.

Néhány perccel később a sértett és a barátja kilépett a gyógyszertárból, és a közeli gyalogátkelőhely felé indultak. Amikor elhaladtak a vádlott mellett, a sértett megint ránézett, így ismét találkozott a tekintetük. A vádlott ekkor kötekedni kezdett, megkérdezte a sértettől, hogy azért nézi-e őt, mert tetszik neki.  A sértett visszakérdezett, hogy mi a probléma, majd a két férfi kölcsönösen elindult egymás felé. A vádlott ekkor az egyik zsebéből elővett egy tapétavágó kést, azzal a kezében a sértetthez lépett, majd egy határozott, fentről lefelé irányuló mozdulattal, az egyik fültől egészen az állcsúcsig terjedően, mintegy 20 centiméter hosszan megvágta a sértett arcát. A sértett a vádlott támadását észlelve megpróbált a vágás elől kitérni, de eközben hanyatt esett és a vádlottat is magával rántotta. A vádlott ezután felkelt a földről, és újból a sértett felé fordult, ekkor azonban a férfi barátja közbelépett, a vádlottat két kézzel ellökte. A vádlott ezután távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következében súlyos, több hónapon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bántalmazás módjára, erejére, a támadott testtájékra és az elkövetés eszközre figyelemmel, az életveszélyes sérülés okozásának reális esélye is fennállt.

A Fővárosi Főügyészség a 39 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !