Saját ügyfeleit rabolta ki két prostituált Budapesten

A Budapest VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt két huszonéves, szexmunkából élő nővel szemben, akik egy esetben meglopták az ügyfeleiket, egy másik alkalommal pedig légpisztollyal raboltak ki két férfit, amiben már két társuk is közreműködött.

A vádirat szerint a két - 20, illetve 24 éves – nő 2020 nyarától, mintegy fél éven keresztül prostitúciós tevékenységből tartotta fenn magát.

Ennek során a vádlottak megállapodtak abban, hogy a tőlük szexuális szolgáltatást igénybe vevő ügyfelektől értékeket tulajdonítanak el. Tervüknek megfelelően, 2020. szeptember 16-án, amikor egy V. kerületi lakásban szexuális szolgáltatást nyújtottak két ügyfelüknek – a figyelmetlenségüket kihasználva –, tőlük mobiltelefont, karórát, készpénzt, bank- és hitelkártyákat, személyi okmányokat tulajdonítottak el több mint 100.000 Ft értékben. A vádlottak ezután a megszerzett bank- és hitelkártyákkal az V. kerületben három különböző ATM automatánál is megpróbáltak pénzt levenni. A veszélyeztetett érték 750.000 Ft volt.

Egy későbbi esetben a vádlottak már két férfi társukat is bevonták a bűncselekmény elkövetésébe. Megbeszélték, hogy a férfiak a helyszín közelében várakoznak, és szükség esetén közreműködnek majd a két szexmunkás menekülésében. Ennek megfelelően a nők 2021. január 18-án egy VI. kerület lakásban kihasználták az ügyfeleik figyelmetlenségét, és eltulajdonították a mobiltelefonjaikat. Ezt követően el akarták hagyni a lakást, az ajtó azonban zárva volt, és mivel a két férfi közben keresni kezdte az értékeit, ezért kiabálni kezdtek, és telefonon értesítették a közelben várakozó társaikat. Ezután az egyik nő a táskájából elővett egy légpisztolyt, amit a sértettekre fogott, és lelövéssel fenyegette őket. Időközben két férfi társuk is a lakáshoz ért, akik a bejárati ajtót rugdosni kezdték, és közben a sértetteket hangosan fenyegették. A két nő végül a társasház folyosójára nyíló ablakán keresztül mászott ki a lakásból. Ugyanezen az ablakon keresztül az egyik férfi társuk egy tőrrel szúró mozdulatokat tett az egyik sértett irányába, a másik férfi támadó pedig a női társásától átvett légpisztollyal lövést adott le a sértett feje irányába, ami a férfit a nyakán találta el. Ezt követően a vádlottak elmenekültek a helyszínről.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, illetve vétsége, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérlete, valamint felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A kerületi ügyészség valamennyi vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !