Ugrás a fő tartalomra

Mi történik az utakon? - Eseménytérkép 2022-09-20

Folyamatosan frissülő hírfolyam.

16:05 - Két autó karambolozott a Józsefvárosban

Két személyautó ütközött össze a főváros VIII. kerületében, Józsefvárosban, a Baross téren. A fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

15:54 - Baleset történt a 2-es főúton

Két, körülbelül másfél tonna súlyú zsák esett le egy kamionról a 2-es főút 45-ös kilométere közelében, a Nógrád megyei Szendehelynél. A forgalmi akadályt jelentő zsákok Katalinpuszta irányából a Szendehely felé vezető sávot, és a kapaszkodósávot foglalják el. A műszaki mentést a rétsági hivatásos tűzoltók végzik.

14:18 - Árokba csapódott egy autó a 47-es főúton

Lesodródott az útról, és mély árokba csapódott egy személyautó a 47-es főút 89-es kilométere közelében, Szeghalom belterületén, a Szeghalmi úton. A szeghalmi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járművet. A balesethez a mentők is kiérkeztek.

14:09 - Hármas karambol a 10-es főúton

Összeütközött két furgon és egy személyautó a 10-es főút 60-as kilométerénél, a lábatlani szakaszon, a Rákóczi Ferenc úton. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket. A balesethez a mentők is kiérkeztek.

10:59 - Négyes karambol az M5-ösön

Két teherautó és két személyautó karambolozott az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél, Lajosmizse térségében, a benzinkút magasságában. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy embert kiszabadítottak az egyik járműből, majd megkezdték egy másik ember kiszabadítását. A helyszínre érkeztek a kecskeméti hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és egy mentőhelikopter is. A mentés idején a pálya mindkét oldalán forgalmi akadályra kell számítani.

10:37 - Baleset történt az M51-esen

Teherautóval ütközött egy személyautó az M51-es autóút 28-as kilométere közelében, a főváros XXIII. kerületében, Soroksáron, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket. A balesetnél a mentés idején egy sávon halad a forgalom.

10:28 - Árokba hajtott egy autó Székesfehérváron

Árokba hajtott egy személyautó Székesfehérváron, a Bicskei utca és Béla utca találkozásánál. Műszaki mentés céljából a székesfehérvári hivatásos tűzoltó vonultak ki, akik áramtalanították a járművet. A mentők is a helyszínen vannak. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra lehet számítani.

08:10 - Hármas karambol a XVI. kerületben

Három személyautó ütközött össze Budapest XVI. kerületében, a Timur utcában, a Simándi utca találkozásának közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Az érintett szakaszon az utat a mentés idejére lezárták.

(Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság) 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Focizás közben lett rosszul egy 15 éves budapesti fiú, újra kellett éleszteni

Tegnap este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték. A fiú minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett - közölte az Országos Mentőszolgálat.  "A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására. A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút. Az eset még a rutinos szakemberek