Közel 40 órán át bántalmazta élettársát egy budapesti férfi, a nő belehalt a sérüléseibe

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy - életveszélyt okozó testi sértés miatt korábban már büntetett - 56 éves férfival szemben, aki egymást követő két élettársát is bántalmazta, egyiküket – aki emiatt életét vesztette – 2 napon át.

A vádirat szerint a férfi 2020 decemberében ismerkedett meg egy nővel, aki az élettársa lett. A pár napközben az utcán töltötte idejét, míg éjszakánként a férfi egyik ismerőse VIII. kerületi lakásának konyhájában tartózkodtak. A vádlott az együttélésük során rendszeresen bántalmazta a sértettet, főként ököllel, olyan is volt azonban, hogy kenyérvágó késsel. 2021. január 28-án az ismerősük elküldte a lakásból az ittas vádlottat és a sértettet is, akik így az éjszakát az utcán töltötték. Mivel a vádlott emiatt a nőt hibáztatta, megint bántalmazta őt. Az ekkor szerzett sérülései miatt a nő másnap egészségügyi ellátásban részesült, majd amikor a további kezelése érdekében egy kórházba ment, a férfi ide is elkísérte és az épületben ismét többször megütötte. A sértett ekkor segítséget kért az ott dolgozóktól, emiatt a biztonsági személyzet kikísérte az épületből a férfit. A nő csak ezt követően tett feljelentést.

A vádlott még ebben az évben egy újabb nővel létesített élettársi kapcsolatot, akivel a VIII. kerület, Corvin negyed aluljáróban a telefonfülkéknek kialakított beugróban éltek. A férfi 2021. október 14-15-én, elhúzódóan, mintegy 39 órán át – változó intenzitással, testszerte – bántalmazta élettársát, mivel egészségügyi panaszainak – tetvességének – kiújulása miatt őt hibáztatta. Egy járókelő a 2. nap délutánján, az eseményeket észlelve értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították. A nő a bántalmazással összefüggésben szerzett sérülései miatt egy nappal később életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség – az ügyben letartóztatásban lévő - büntetett előéletű férfit, mint különös visszaesőt kapcsolati erőszak bűntettével és halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A főügyészség indítványozza annak megállapítását, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, illetve, hogy a bíróság rendelje el a vádlott korábbi feltételes szabadságának végrehajtását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !