Ugrás a fő tartalomra

Közel 40 órán át bántalmazta élettársát egy budapesti férfi, a nő belehalt a sérüléseibe

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy - életveszélyt okozó testi sértés miatt korábban már büntetett - 56 éves férfival szemben, aki egymást követő két élettársát is bántalmazta, egyiküket – aki emiatt életét vesztette – 2 napon át.

A vádirat szerint a férfi 2020 decemberében ismerkedett meg egy nővel, aki az élettársa lett. A pár napközben az utcán töltötte idejét, míg éjszakánként a férfi egyik ismerőse VIII. kerületi lakásának konyhájában tartózkodtak. A vádlott az együttélésük során rendszeresen bántalmazta a sértettet, főként ököllel, olyan is volt azonban, hogy kenyérvágó késsel. 2021. január 28-án az ismerősük elküldte a lakásból az ittas vádlottat és a sértettet is, akik így az éjszakát az utcán töltötték. Mivel a vádlott emiatt a nőt hibáztatta, megint bántalmazta őt. Az ekkor szerzett sérülései miatt a nő másnap egészségügyi ellátásban részesült, majd amikor a további kezelése érdekében egy kórházba ment, a férfi ide is elkísérte és az épületben ismét többször megütötte. A sértett ekkor segítséget kért az ott dolgozóktól, emiatt a biztonsági személyzet kikísérte az épületből a férfit. A nő csak ezt követően tett feljelentést.

A vádlott még ebben az évben egy újabb nővel létesített élettársi kapcsolatot, akivel a VIII. kerület, Corvin negyed aluljáróban a telefonfülkéknek kialakított beugróban éltek. A férfi 2021. október 14-15-én, elhúzódóan, mintegy 39 órán át – változó intenzitással, testszerte – bántalmazta élettársát, mivel egészségügyi panaszainak – tetvességének – kiújulása miatt őt hibáztatta. Egy járókelő a 2. nap délutánján, az eseményeket észlelve értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították. A nő a bántalmazással összefüggésben szerzett sérülései miatt egy nappal később életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség – az ügyben letartóztatásban lévő - büntetett előéletű férfit, mint különös visszaesőt kapcsolati erőszak bűntettével és halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A főügyészség indítványozza annak megállapítását, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, illetve, hogy a bíróság rendelje el a vádlott korábbi feltételes szabadságának végrehajtását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Focizás közben lett rosszul egy 15 éves budapesti fiú, újra kellett éleszteni

Tegnap este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték. A fiú minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett - közölte az Országos Mentőszolgálat.  "A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására. A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút. Az eset még a rutinos szakemberek