Ugrás a fő tartalomra

Könnyen megszerezhető jogosítványt ígért a balatonfüredi férfi, több mint hétmillió forint kárt okozott

Húszrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 25 éves balatonfüredi férfival szemben, aki 2020 nyarától közel egy éven keresztül károsított meg másokat, valótlanul azt ígérve, hogy gyorsított tanfolyammal tudnak jogosítványhoz jutni.

A vádirat szerint a rossz anyagi helyzetben lévő, munkanélküli vádlott elhatározta, hogy jogosítványokkal kapcsolatos valótlan ügyintézés révén jut bevételhez, melyhez az információkat, nyomtatványokat az internet segítségével szerezte meg. A vádlott több ismerősének és másoknak is ajánlotta, hogy tud olyan iskolát, ahol az érintett gyorsan szerezhet jogosítványt, illetve az autósiskola képviselőjének adta ki magát a sértettek előtt.

Volt, hogy a férfi az ügyintézés látszatát keltve a sértettel elment az egyik ismert veszprémi tanintézethez, ahol különböző nyomtatványokat íratott vele alá, s már ekkor 250 000 forintot kért a beiratkozásért, majd valótlanul azt ígérte, hogy a képzés részleteiről később küld tájékoztatást. Azonban hiába telt az idő, nem intézkedett, de további 135 000 forintot elkért a férfitól, akinek ez alkalommal átadott egy kitöltött vezetési kartont, egy forgalmi vizsga-minősítő lapot, valamint egy vezetői engedély-igénylő adatlapot. Az elkövető a vezetési kartonra a saját céges bélyegzőjét, míg az internetről letöltött forgalmi-vizsga minősítő lapra az édesapja vállalkozásának bélyegzőjét nyomta rá, a vezetői engedély-igénylő adatlapot pedig egy internetes oldal segítségével készítette, és rászerkesztette az illetékes kormányhivatal pecsétjét. Ezt követően pedig többször valótlanul azt állította a sértettnek, hogy meg fogja kapni a jogosítványát.

Más esetben előfordult, hogy okmányirodai ügyintézés látszatát keltette, vagy épp az okmányiroda nevében küldött olyan hamis tájékoztatást, hogy a jogosítvány elkészült, holott ez oktatás és vizsga hiányában nem is lehetett igaz. Máskor azzal vezette félre a tanfolyam megkezdése iránt érdeklődő sértetteket, hogy az oktató beteg, majd küldött egy valótlan üzenetet, hogy a sértett sikeres vizsgát tett. Két sértett nem adott pénzt a vádlottnak, így esetükben a cselekmény kísérleti szakban maradt. Egyikük még a jelentkezési lapot sem töltötte ki, mert észlelte, hogy az nem eredeti. A vádlott ezek ellenére mindkettőjüket valótlanul arról értesítette, hogy a vezetői engedélyük elkészült.

A férfi a sértetteknek több mint hétmillió forint kárt okozott, melyből néhány sértett összesen 770 000 forintot kitevő kárát térítette meg.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától történő eltiltását, valamint 1 705 000 forintnyi jogtalan gazdagodása erejéig, melynek megtérítését a sértettek nem kérték, vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Halálos baleset - Hátulról hajtott neki egy lovasfogatnak egy hajdúdorogi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúdorogi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 3317-es úton haladt Hajdúnánás felé. A férfi tehergépkocsijával nem a forgalmi, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és hátulról nekiütközött egy lovasfogatnak. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg a fogat hajtója súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Holttestet találtak a rendőrök Újszásznál, a lakosság segítségét kérik

A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 30-án 15 óra 52 perckor, Újszász külterületén a Zagyva folyó és a 32-es számú főút 57. kilométerszelvénye közötti parkerdő területén egy holttestet találtak. Az elhunyt férfinél azonosításra alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt kb. 170 cm magas, 40-50 év körüli, normál testalkatú férfi. Az elhalt világoskék színű, Nike feliratú pólót, továbbá fekete színű – mindkét oldalon 2 db fehér csíkkal ellátott – térdnadrágot viselt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy tárcsázza a 112-es segélyhívó számot. Megosztás

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Sülysápnál

Fotó: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület Halálos baleset történt kedden reggel Sülysáp közelében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Személyautó ütközött villás targoncának a Bagot és Sülysápot összekötő 3105-ös úton. A karambolban az autó 69 éves gyömrői sofőrje a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !