Éjjel, otthonukban tört a párra a késes rabló

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és minősített magánlaksértés miatt gyorsított eljárásban kezdeményezte annak a helybeli férfinak a felelősségre vonását, aki éjjel, a kerítésen bemászva, otthonában tört rá áldozataira és késsel hadonászva az álmukból felriadó férfitól és nőtől járművük kulcsát követelte.

A vád szerint a kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – 2022. július 9-én éjjel Kiskunhalason a kerítésen át bemászott egy családi ház udvarába azért, hogy az ott lakók járművét ellopja. A vádlott a zárt bejárati ajtót benyomva a hálószobába ment, ahol a zajra álmából felriadó pártól késsel hadonászva és közben megszúrásukkal fenyegetőzve a ház előtt lezáratlanul parkoló jármű kulcsát követelte.

Azt állítva, hogy a kulcs a szomszédban van, a házigazda elterelte a rabló figyelmét, így élettársa elhagyhatta a házat és a szomszédtól segítséget kért. Időközben a férfi és a támadó kimentek az udvarra, ahol a vádlott a kitolt pengéjű késsel továbbra is a kulcsot követelve, többször áldozata felé csapott.

A rabló a rendőség értesítésének hallatán távozott a helyszínről. Nem jutott azonban messzire, mivel a rendőrök hamarosan elfogták.

Az ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért őt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !