Ugrás a fő tartalomra

Kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar lányokat szerveztek ki prostitúciós tevékenységre Németországba

A KR NNI felderítői rajtaütöttek a tavasszal elfogott csapat negyedik tagján is, míg ötödik társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.  

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya idén április közepén fogta el azt a két férfit és egy nőt, akiket azzal gyanúsítottak meg, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar lányokat prostitúciós tevékenységre kiszerveztek Németországba, majd ott folyamatosan dolgoztatták és kizsákmányolták őket. 

Az akkor elfogott trióval kapcsolatos nyomozás során a KR NNI felderítői további két olyan személyt is beazonosítottak, akik szintén tevékenyen részt vettek a prostituáltak szexuális célú kizsákmányolásában. A 32 éves Zs. Róbert főleg három német városba: Berlinbe, Magdeburgba és Strassfurtba szállította ki a fiatal magyar nőket. Ő volt az, aki az áldozatok számára a lakást biztosította a szexuális tevékenységükhöz, szexhirdetéseket adott fel, megszabta a szolgáltatások árait, és beosztotta a hirdetésekre jelentkező kuncsaftokat. A sértetteket olyan szinten ellenőrizte, hogy folyamatosan felügyelte, hogyan dolgoznak. Az eredeti megállapodás szerint a lányoktól csak keresetük felét vette volna el, azonban több esetben, különböző kifogásokra hivatkozva a teljes bevétellel ő rendelkezett. Bevett gyakorlata volt, hogy minden ügyfél után átvette megőrzés céljából a sértettek teljes bevételét, amelyet később már nem adott vissza az áldozatok számára. Volt olyan sértett, akit annak ellenére dolgoztatott, hogy egészségügyi problémái voltak. Zs. Róbertet bűnös tevékenységében folyamatosan segítette 22 éves társa, Rostás Miklós kecskeméti lakos.

A két férfi elfogására a KR NNI felderítői a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bevetést Támogató Osztályának és a KR Rendészeti Igazgatóságának állományával, valamint a Kecskeméti Rendőrkapitányság tagjaival közösen 2022. szeptember 28-án akciót szerveztek. Zs. Róbertet kecskeméti lakása előtt az utcán fogták el. Lakásán kutatást tartottak, majd a 32 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a sértett sanyargatásával, több ember sérelmére munkavégzésre, munka jellegű tevékenység végzésére, egyéb szolgáltatásra, vagy jogellenes cselekmény folytatására megtévesztéssel, vagy a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mely bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés. A kihallgatást követően a férfit bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára a Kecskeméti Járásbíróság elrendelt.         

Társa, a 22 éves Rostás Miklós felkutatására tett intézkedések nem jártak sikerrel, ezért nevezett személlyel szemben a KR NNI belföldi elfogatóparancsot bocsátott ki 2022. szeptember 28-án. 

Kérik, aki a körözött tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést akár névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

Segítsen, ha felismeri a képen látható férfit!

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás vétsége gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, vélhetően a képen látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton lévő élelmiszer áruházban több árucikket rejtett táskájába, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni. A bolt elhagyása előtt azonban a biztonsági személyzet őt feltartóztatta, ennek során köztük dulakodás alakult ki, majd az ismeretlen személy a helyszínről - az árucikkeket hátrahagyva – elmenekült. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-5

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rendőrkézen a vecsési cipőnepper

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy vecsési fiatal ügyében, aki az elmúlt években csaknem száz sértettől csalt ki pénzt - közölte a  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A feltételezett elkövető 2019. novembere óta árult különböző internetes oldalakon lábbeliket. Országszerte csaknem száz sértett vásárolt cipőt a 20 éves fiútól, azonban a vágyott portéka nem érkezett meg, vagy az ígért márkás áru helyett silány, hamis termék került kiszállításra. A csaló az utalást követően elérhetetlenné vált és a vételárat sem küldte vissza, ezzel több milliós kárt okozva a sértetteknek. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói több rendőrkapitánysággal együttműködve azonosították a fiatalt, akit 2021. decemberében elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. Ellene üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek. (Fo