Kirívó magatartás vezetett balesethez Sárkeszi közelében

Sárkeszi közelében hárman sérültek meg. Közúti közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás a vétkes sofőrrel szemben - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy székesfehérvári nő személygépjárművel a 7202-es számú úton, Sárszentmihály felől Sárkeszi irányába közlekedett. Haladása során - mivel nem megfelelően választotta meg autója sebességét -, egy balra ívelő útkanyarulatban a nedves aszfalton megcsúszott, majd a mentiránya szerinti bal oldali sávba sodródott, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóssal. A baleset során mindkét járművezető és egy utas megsérült. Az eset kapcsán a székesfehérvári sofőrrel szemben közúti közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében kiemelte: a közlekedési balesetek elszaporodása elsősorban az agresszív, durva járművezetői magatartással magyarázható. A balesetveszélyes közúti szituációk elkerülése érdekében a rendőrség kiemelten kezeli a főbb baleseti okok közlekedésrendészeti ellenőrzését, így a sebességtúllépés, a kanyarodási, az előzési, az elsőbbségi szabályok megszegését és az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetést.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében társadalmi összefogás szükséges, amelynek szerves része az egyéni felelősségvállalás is. Az emberéletek megóvása körültekintéssel, szabálykövetéssel biztosítható - tették hozzá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !