Jogosítvány nélkül, drog hatása alatt vezetett az a férfi, aki megpróbált elmenekülni a veszprémi rendőrök elől

A több szabálysértést is elkövetett a férfi, akinél még kábítószert is találtak a veszprémi rendőrök - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A járőrök Veszprém belterületén igazoltatták annak a személygépkocsinak a vezetőjét, aki az intézkedést megelőzően, a 8-as számú főúton a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta. A sofőr miután észlelte, hogy a járőrök ellenőrizni akarják, megállás helyett továbbhajtott a Csatárhegyre vezető úton, ahol egy kanyarban kisodródva a bokros területen állt meg.  

Az egyenruhások a 37 éves járművezetőt intézkedés alá vonták, mely során kiderült, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, mivel azt korábban, bódult járművezetés miatt elvették tőle. A férfi ruházatát, gépjárművét a rendőrök átvizsgálták, mely során fehér színű, kábítószergyanús port tartalmazó zacskót, valamint fém dobozban növényi anyagot találtak. A járőrök a helyi lakost elfogták, a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd vele szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, melynek eredménye pozitív értéket mutatott.

A 37 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene kábítószer birtoklása vétség és járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, a közúti közlekedési szabályok megsértéséért feljelentést tettek, majd az engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe vették.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények igazolták a lefoglalt anyagokban az amfetamin és THC jelenlétét, mint ahogyan azt is, hogy az eljárás alá vont személy a tiltott szerekből korábban fogyasztott.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !