Figyelmetlen kerékpáros veszélyeztette a személyvonat utasait

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki kerékpárjával a tiltó jelzések ellenére behajtott a személyvonat nyomvonalába, ami később elsodorta őt.

A vád szerint a vádlott kerékpárjával szabályosan közlekedett Balmazújváros belterületén a kiépített kerékpárúton.

Haladása során elérte a kerékpárút és a vasúti pályatest kereszteződését, ahol a fénysorompó tilos jelzést mutatott és a félsorompó is lezárt állapotban volt. A vádlott nagyfokú figyelmetlensége folytán nem észlelte a tiltó jelzéseket, ezért behajtott az átjáróba. Ekkor azonban már odaérkezett egy szabályosan közlekedő személyvonat. Amikor a nő ezt észlelte, a kerékpárjáról leugrott, azonban a szerelvény mozdonyának jobb oldali első része a kerékpárt elsodorta, a vádlottat pedig a füves útpadkára lökte. A baleset következtében a nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A személyvonaton 2 fős személyzet és 10 utas tartózkodott, közülük senki nem sérült meg.

A vádlott súlyosan gondatlan KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !