Egy férfi betört az idős asszony házába, majd bántalmazta

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki azért, hogy pénzt szerezzen, bement a sértett házába, és az idős asszonyt ököllel megütötte, majd a falhoz lökte.

A vád szerint a hajdúdorogi férfi 2022. április 8-án, délelőtt, kerékpárral átment Hajdúnánásra, és kiszemelte a családi házat, ahol az idős sértett a férjével lakott együtt. A férj 11 óra körüli időben elindult az ebédért, ezért az idős asszony bezárta a bejárati ajtót. A vádlott a kerítésen át bemászott az udvarra, a bejárati ajtót berúgta, és bement az épületbe. Ennek zajára az idős asszony a bejárat felé ment, így találkozott a vádlottal, aki őt ököllel az arcán megütötte, a kezében tartott lámpával a szemébe világított, majd az asszonyt a falnak lökte, aki a kövezetre esett.

A támadó, miután a sértett ellenállását megtörte, az egyik szobájában értéktárgyak, illetve pénz után kutatott, azonban akkor a sértett hangosan segítségért kiáltott, amitől a férfi megijedt és kiszaladt a házból.

A hajdúdorogi férfi nem vitt el semmit, azonban a bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló csigolyatörést és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott 2022 januárjában és márciusában Hajdúnánáson két lakásba ment be, ahonnan készpénzt és értékesebb lakásfelszerelési tárgyakat lopott el.

Az ügyben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság nyomozott.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő, különös visszaeső vádlott ellen minősített rablás bűntettének kísérlete, a minősített súlyos testi sértés bűntette, illetve két rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A járási ügyészség a vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az okozott kár erejéig a járásbíróság rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !