Ugrás a fő tartalomra

Egy 81 éves miskolci férfi a bevásárkókocsikon hagyta a fekete táskáját, amiben közel egy millió forint volt

Egy őszi délután, vásárlás után egy férfi telefonált a rendőrségre. A telefonáló elmondta, hogy elhagyta, vagy ellopták a kosárban hagyott táskáját, amiben közel egy millió forint volt, iratok, telefon, és pénztárca is - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 81 éves férfi miután 2022. szeptember 9-én, a kora délutáni órákban végzett a bevásárlással a bevásárlókocsit az autójához tolta, majd a kipakolást követően az eszközt visszavitte a helyére. A fekete táskát a kocsik tetejére tette az idős férfi, majd visszaindult az autójához, beszállt a járműbe, bekapcsolta a biztonsági övet, gázt adott, majd elindult.

Miután a férfi rájött, hogy a fekete táskáját a boltnál hagyta visszament a helyszínre, de már nem találta a pénzzel, iratokkal, mobiltelefonnal telt fekete táskát. Az üzlet biztonsági szolgálata értesítette a rendőrséget.

A városban megerősítő szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség munkatársai érkeztek ki először a tetthelyre. Az üzlet biztonsági felvételeit visszanézve a rendőrök látták, hogy egy férfi, és egy nő észreveszi a hátrahagyott fekete táskát, amit magukhoz vettek, és elindulnak a Vologda városrész felé. A megadott személyleírás alapján a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei is megkezdték a feltételezett elkövetők felkutatását.

A korántsem ködös miskolci őszi délután világosan kirajzolta a párost, akiket a rendőrök a Miskolci Rendőrkapitányság közelében ellenőrzés alá vontak. A férfi és a nő először nem akarta érteni a rendőrök kérdéseit, később azonban a ruházatuk átvizsgálása után előkerült 690 ezer forint.

A fekete táskát később egy környéki kukában találták meg az egyenruhások. A tárcában – a rejtett zsebben – volt közel 80 ezer forint és az iratok, illetve a kulcsok. A pénztárcának még híja volt.

Az intézkedésekkel majd azonos időben egy férfi telefonált, hogy a Mátyás király úton talált pénztárcát átadná a rendőrségnek. A helyszínre érkező rendőrök átvizsgálták a tárcát, amiben 230 ezer forinton kívül még bankkártyák és egyéb személyes tárgyak, iratok voltak.

A kép összeállt, és az elhagyott, ellopott fekete táska tartalma is.

A rendőrség a gyors intézkedéseinek, és természetesen a becsületes megtalálónak köszönhetően a fekete táska, annak teljes tartalmával együtt visszakerült jogos tulajdonosához.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt indított eljárást az ügyben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !