Visszatért a bőröndös tolvaj

Egy héten belül második alkalommal tört be ugyanabba a kispesti ingatlanba egy férfi; a budapesti rendőrök őrizetbe vették - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy XIX. kerületi lakatlan ingatlanba lopási szándákkal tért be egy férfi 2022. augusztus 10-én délután. A bőröndbe pakolt zsákmányokkal nem jutott messzire, a szomszédok a rendőrök kiérkezéséig feltartották. A férfit kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, azonban azóta szabadlábra került.​

Egy hét sem telt el, 2022. augusztus 17-én éjszaka a feltételezett elkövető visszatért a korábbi bűncselekmény helyszínére, ahova ezúttal a kerítést átmászva jutott be. Az ingatlanból ismét festményeket és régiségeket pakolt a nála lévő táskákba, majd a házat elhagyta. Cselekményét tovább folytatta, és betért egy másik családi ház udvarára is. Ez alkalommal nem járt sikerrel; a rendőrök elfogták és a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő.

Az 59 éves T. István a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett, valamint magánlaksértés vétség megalapozott gyanúja miatt. A kispesti nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !