Vádat emeltek a Pesti úti ámokfutóval szemben

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal az 50 éves férfival szemben, aki Budapest egyik forgalmas útján úgy vezette az autóját, hogy közben a szemközti sávba történő többszöri áttéréssel a forgalmat folyamatosan zavarta, illetve az egyik szemből érkező, szabályosan közlekedő sofőrt fékezésre és kitérésre kényszerített.

A vádirat szerint a vádlott gépkocsival a XVII. kerületben, a Pesti úton közlekedett. Haladása során, a közlekedési helyzetből adódó bármilyen észszerű indok nélkül, több alkalommal áttért a szemközti forgalmi sávba úgy, hogy ott folyamatos gépjármű-forgalom volt, így a szemközti forgalmat folyamatosan zavarta. Ennek során, amikor szemből egy autóbusz érkezett, a vádlott kismértékben áttért a szemközti sávba, majd visszakormányzott a saját forgalmi sávjába. Ezután ismét többször áttért a szemközti forgalmi sávba és a terelővonalon, középen közlekedett, továbbá amikor elhaladt mellette egy gépkocsi, a jármű ablakán kifelé intett. Ezekben az esetekben a járművek vezetői hirtelen elkormányzásra és fékezésre nem kényszerültek.

Ezt követően azonban a vádlott egy hirtelen kormánymozdulattal a járművet teljes egészében a szemközti sávba kormányozta, ahol egy szabályosan közlekedő másik gépkocsi érkezett. A vádlott észlelte a közeledő járművet, ennek ellenére nem tért vissza a saját forgalmi sávjába, hanem egyenesen, a forgalommal szemben haladt tovább, és ezzel szándékosan veszélyeztette a másik autó sofőrjének és utasának testi épségét. A vádlott által létrehozott közvetlen veszélyhelyzet, illetve az ütközés elkerülése érdekében a másik autó sofőrje fékezésre kényszerült, és a járművét az úttest szélén lévő szalagkorlát irányába elkormányozva megállt. Eközben a vádlott a sértett gépkocsija mellett elhaladva visszatért a saját forgalmi sávjába, majd egy utcán jobbra kanyarodva elhagyta a veszélyhelyzet helyszínét.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az 50 éves férfit közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést. A kerületi ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől való végleges hatályú eltiltást indítványoz a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !