Több millió forint értékű eszközt zsákmányolt a salgótarjáni testvérpár

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a testvérpárt, akik személygépkocsikból loptak különböző értékeket közel három millió forint értékben - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 15 éves fiú és a nagykorú testvére 2022. augusztus 6-ra virradó éjszaka Salgótarján Zagyvapálfalva városrészében parkoló személygépkocsira és az abban elhelyezett szerszámokra lett figyelmes. A testvérek a jármű nyitott állapotát kihasználták és abból a bőröndben tartott 350.000 forint értékű elektromos műszaki eszközöket és szerszámgépeket ellopták. A fiatalkorú ezt követően augusztus 6-án és 8-án is visszatért a gépjárműhöz, majd a nyitott állapotban parkoló gépkocsiban további értékek után kutatott, azonban azt akkor már nem talált.

Megállapítást nyert továbbá, hogy a testvérpár április elején ugyanebben a városrészben egy másik parkoló személygépkocsi hátsó szélvédőjét törte be egy téglával. A fiatalkorú és a férfi a jármű csomagtartójából több műanyag hegesztőgépet lopott el 2.500.000 forint értékben, amelyet a későbbiekben értékesített.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a 15 éves salgótarjáni lakost és 20 éves testvérét elfogták, lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !