Több helyszínen is terítette a drogot egy budapesti pár

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 43 éves nővel és 46 éves férfival szemben, akik Budapest XVII. kerületében kannabiszt és amfetamint árultak, amíg a rendőrök rajtuk ütöttek.

A vádirat szerint az élettársak kábítószerfogyasztók, és amellett, hogy a férfi autószerelőként dolgozott, életvitelüket 2019-től abból is fedezték, hogy kábítószerrel – kannabisszal és amfetaminnal – kereskedtek. A kábítószer értékesítését elsősorban a nő szervezte, aki tartotta a kapcsolatot a vásárlóikkal. A drogot a nő személyesen vagy párja közreműködésével, esetenként az otthonuknál, máskor a férfi műhelyénél, vagy pedig előre meghatározott harmadik helyszínen adta át.

Elsőként a Készenléti Rendőrség Nemzet Nyomozó Iroda szerzett információt az elkövetésről, amelyet megosztott a rákosmentei rendőrökkel. A rendőrség rajtaütött a pár lakóhelyén és a férfi munkahelyén, ahol részben kiporciózott kábítószert és annak adagolásához szükséges mérleget, kanalat, több száz tasakot, továbbá több mint 2,5 millió forintot találtak és foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló párt társtettesként, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a Fővárosi Törvényszék ítélje őket fegyházbüntetésre és pénzbüntetésre, illetve tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint alkalmazzon a lefoglalt összegre vagyonelkobzást.

A kábítószer kereskedelmét a Büntető Törvénykönyv jelentős mennyiségű kábítószer esetén 5 évtől 20 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !