Szemfüles volt a szabadnapos rendőr

Pihenőidejét töltő rendőrnek tűnt fel egy gyanús kocsi Zombán, melynek csak a hátulján volt egy rendszám, ezért szolgálatba helyezte magát és értesítette a szolgálatban lévő egyenruhásokat is - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kiérkező járőrök intézkedés alá vonták az autót vezető faddi férfit, akiről kiderült, a közelmúltban Szekszárdon is intézkedtek vele szemben, amikor a defektes autójára egy lopott kereket akart felszerelni. Ahogy akkor, most is egy másik kocsi rendszáma volt a Renault-ra felszerelve, így azt szemle keretében lefoglalták.

Mivel bűncselekmény elkövetésével volt gyanúsítható, előállították a férfit a Bonyhádi Rendőrkapitányságra. Kihallgatása során elmondta, az autót így vette, ezzel a rendszámmal. Azt nem tudta, hogy nincs rajta műszaki és biztosítása sincs, valamint a forgalomból is ki van vonva.

Mivel a férfinak vezetői engedélye nincs, soha nem is volt, ellene ismét szabálysértési feljelentést is tettek az egyenruhások.

Az ügy pikantériája, hogy a fenti okból otthagyott autót - mivel azzal közlekedni nem lehetett - idő közben ismeretlenek megrongálták, így a korábbi gyanúsítottból most sértett lett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !