Látás - és mozgássérült embereket fosztott ki egy kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki  a vád szerint látás- vagy mozgássérült emberek korlátozott védekezési lehetőségét kihasználta, és a nyílt utcán vette el tőlük pénztárcájukat. Egy esetben egy idős asszony nyakláncát tépte ki a nyakából és szaladt el a helyszínről.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – röviddel azután, hogy korábbi fegyházbüntetéséből szabadult, egy látássérült férfinak felajánlotta, hogy átkíséri a gyalogátkelőhelyen. Kis idő múlva egy közeli utcában megszólította, majd közölte vele, hogy a közeli élelmiszerüzletben hagyott pénztárcáját visszahozta és nyissa ki a táskáját, hogy beletegye. A sértett ellenőrizte a táskát és abban a pénztárca megvolt, ekkor a vádlott  kihúzta a táska zipzárját és kivette belőle a pénztárcát, melyben bankkártya és igazolványok voltak.

Nem sokkal ezután a vádlott a nyílt utcán odament egy mozgáskorlátozott emberhez és elvette a kezében tartott pénzét. Egy másik alkalommal beszédbe elegyedett egy mozgássérült járművel közlekedő férfival és egy váratlan pillanatban kikapta kezéből a pénztárcáját, benne 100 ezer forinttal. Végül amiatt is felelnie kell a vádlottnak, mert egy idős asszony aranyláncát hátulról megrántotta, amely így elszakadt, majd a nyaklánccal együtt elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfit többrendbeli kifosztás bűntettével, valamint okirattal és készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !