Ködös időben előzött, azonban ennek során nagy sebességgel nekiütközött a vele szemben érkező kerékpárosnak

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a sofőr ellen, aki sötét, ködös időben előzte az előtte haladó autót, azonban ennek során nagy sebességgel nekiütközött a vele szemben érkező kerékpárosnak.

A vád szerint a vádlott a munkáltatója tulajdonát képező kistehergépkocsival egyedül közlekedett a 3315 számú közúton Újszentmargita felől Tiszacsege irányába. Az adott úton gyér volt a forgalom, azonban éjszakai látási viszonyok voltak és ködös idő volt, a bűncselekmény helyszínén, az adott útszakaszon közvilágítás nem volt.

A férfi utolérte az előtte haladó autót, majd a korlátozott látási viszonyok ellenére úgy kezdte meg a jármű előzését, hogy nem győződött meg a másik forgalmi sávban haladó járművekről, azok távolságáról. A sofőr előzés közben későn észlelte, hogy szemből érkezik a kerékpárján ülő sértett. A férfi azonnal vészfékezett, míg a sértett a kerékpárjával a jobb oldali füves útpadkára lehajtott, azonban az ütközés nem volt elkerülhető. A vádlott a vészfékezés ellenére nagy sebességgel ütközött neki a kerékpárnak, amelyről a sértett leesett és testszerte nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülései keletkeztek.

A vádlott KRESZ-szabályszegéseinek következtében jött létre a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

Az ügyben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság nyomozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !