Ugrás a fő tartalomra

Ittasan, egymás után négy személyt támadtak meg az M4-es metró aluljárójában (videó)

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik a vád szerint 2022 márciusában, a Kelenföldi pályaudvar metróaluljáróban sorozatjelleggel, egymás után négy embert, köztük egy 80 éves férfit támadtak meg az értékeik megszerzése érdekében.

A vádirat szerint a vádlottak - egy 23 és egy 27 éves férfi - 2022. március 19-én és másnap, március 20-án hajnalban, ittasan, egymás után négy személyt támadtak meg a XI. kerület, Kelenföldi pályaudvar M4-es metró aluljárójában.

Az első esetben a mozgólépcsőnél kezdtek követni egy férfit azért, hogy a hátizsákját és az abban lévő értékeket megszerezzék. A vádlottak azzal az ürüggyel szólították le a sértettet, hogy mit csinált az egyikük szemüvegével, majd kiabálni kezdtek vele, hogy térítse meg az árát. A sértett értetlenül állt a kérdés előtt, mivel még azelőtt soha nem találkozott a vádlottakkal, ezért kérte, hogy hagyják őt békén. A két férfi ezután lökdösni kezdte a sértettet, majd többször megütötték, rángatták a férfit, ennek során szétszakították a pólóját. A sértett bántalmazásának végül járókelők közbelépése vetett végett.

Mintegy tíz perccel később a vádlottak már újra rabolni próbáltak. Ezt a férfit is ugyanazzal az ürüggyel szólították le, mint az előző sértettet, majd őt is lökdösni, rángatni kezdték, valamint többször megütötték. Ezután egyikük a nyakánál lefogta a sértettet, míg társa eközben ököllel többször arcon ütötte. A férfinak végül sikerült kiszabadulnia a vádlottak fogásból és eltávolodnia a támadóktól. A sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádlottak ezután egy 80 éves, nehezen mozgó férfihoz léptek, és felszólították, hogy adjon nekik legalább 150 Ft-ot, különben baja esik.  Amikor a sértett közölte, hogy nincs készpénze, a vádlottak többször megütötték és megrúgták. Miközben a sértett védekezni próbált, elveszítette az egyensúlyát és a földre esett. Ekkor járókelők érkeztek, ezért a vádlottak végül felhagytak a támadással. A 80 éves férfi a bántalmazás következtében könnyebben sérült.

A vádlottak végül az aluljáró Őrmezei kijáratánál egy földön fekvő, hajléktalan férfit támadtak meg, aki ennek során könnyebb sérülést szenvedett. A sértettől mobiltelefon töltőt, zoknit, tusfürdőt, és édességet zsákmányoltak. Egy szemtanú értesítette a rendőröket, akik az elkövetőket rövid időn belül elfogták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a két férfit 4 rendbeli rablás bűntettével vádolja, amelyek közül 3 kísérleti szakban maradt. A kerületi ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen egymás után három támadás egy-egy részlete látható. 


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Razzia indul a magyar utakon: ezekre a sofőrökre vadásznak a rendőrök

A rendőrök 2022. augusztus 8-14. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A monori vasútállomáson támadt 16 éves áldozatára két 23 éves fiatal

A monori vasútállomáson támadt áldozatára két 23 éves fiatal, a helyi rendőrök néhány óra alatt elfogták őket - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gombán töltötte a napját barátnőjével egy 16 éves budapesti fiú 2022. augusztus 3-án. Kora este a monori vasútállomásra ment, ahol a hazafelé induló vonatra várva, egyszer csak két ismeretlen férfi lépett oda hozzá. Záporoztatták felé kérdéseiket és felszólításaikat, fenyegették a tinédzsert, miközben értékeit követelték. A sértett félelmében odaadta támadóinak a nála lévő 2000 forintot és a mobiltelefonját, a két férfi azzal távozott a helyszínről. A monori nyomozók a tudomásukra jutott információk birtokában indultak a két férfi nyomába, néhány órával később egyikük, a gombai D. Arnold kezén kattant a bilincs, F. Tiborért monori tartózkodási helyére mentek, lakásán előkerült a zsákmányolt okostelefon - lefoglalták. Előállításukat kihallgatásuk követte. Egybehangzóan tagadták bűnösségüket, a 23 éves F. Tibor panasszal élt a gyanúsí

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Száguldozva menekült a rendőrök elől az embercsempész, nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta - rendőr nem sérült. A 4. számú főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométerszelvényben, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott. A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktér