Italozással kezdődött, verekedés lett a vége

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki egy ismerősétől kutyát vásárolt, majd közös italozásuk során összeverekedve súlyos sérüléseket okozott a sértettnek.

A vád szerint a vádlott egy ismerősével Siófokra utazott, hogy ott előzetes megbeszélés alapján egy másik barátjával találkozzon, aki egy kutyát ígért neki. Az út során nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, majd az ügylet lebonyolítása után a sértettel egy italboltban közösen tovább szórakoztak, italoztak. A késő esti órákban az erősen ittas férfiak a sértett egyik ismerősének lakására indultak. Eközben a sértett szóvá tette, hogy a vádlott a tőle kapott kutyával durván bánik, a pórázát rángatja és kiabál vele. Emiatt a vádlott indulatba jött, és a sértettel összeverekedett. A bántalmazás következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, amely az életveszélyes állapot bekövetkezésének reális veszélyével járt.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat – a váddal egyezően – életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Ezért mint többszörös visszaesőt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !