Életveszélyesen megverte az élettársát, miután a nő elájult, a lakást bezárta és italozni ment

A Tolna Megyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a 44 éves dunaföldvári férfinak a letartóztatását, aki életveszélyes sérüléseket okozott az élettársának.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022. augusztus 2-án, délután a bérelt lakásukba hazaérkezve szóváltást, illetve kiabálást követően több ökölütéssel olyan súlyosan megverte a 39 éves nőt, hogy a sértett életveszélyes sérülést szenvedett. Valamennyi ütés a sértett arcát, illetve fejét érte, amely miatt többek között koponyaűri vérzést szenvedett el. Amikor a sértett a bántalmazástól elájult, a férfi őt magára hagyta, a lakást bezárta és italozni ment.

Magához térve a sértett rosszul volt, de telefonon fel tudta hívni a központi segélyhívót, ahol a bántalmazásról bejelentést tett és segítséget kért. A kiérkező rendőrök és a mentők az ajtót betörve jutottak a lakásba.

A főügyészség álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett és a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve a párját ismét bántalmazná.

A nyomozási bíró minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat, 2022. augusztus 5-én egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: