Egy lopott sarokcsiszolóval beült egy ismerőse autójába, majd a férfit megfenyegette, hogy a fejébe vág, ha nem viszi őt Komádiba

Illusztráció
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy lopott sarokcsiszolóval beült egy ismerőse autójába, majd a férfit arra kényszerítette, hogy vigye őt Komádiba.

A vád szerint a férfi ittas állapotban Körösszegapátiban tartózkodott és elment régi ismerőséhez, a sértetthez, hogy tőle pénzt kérjen kölcsön. A nyitott kapun bement az udvarra és észlelte, hogy nincs otthon senki. Ezután a férfi körbenézett a nyitott műhelyben és onnan ellopott egy 80.000 forint értékű flexet, amelyben benne volt az akkumulátora is.

Ezt követően gyalogosan elindult Körösszakál irányába, ekkor az úton megállt mellette a másik sértett, aki felvette őt az autójába. Az utazás során a vádlott elmondta neki, hogy nála van egy akkumulátoros eszközt, amit Körösszegapátiban lopott el. A sértett ezen felháborodott, megállt és kérte a férfit, hogy szálljon ki. Ezen az elkövető feldühödött és felszólította a sértettet, hogy vigye el őt Komádiba, mert ha nem, akkor beindítja a flexet és belevág a fejébe. A sértett erre nagyon megijedt és elindult a járművel. Rövid idő eltelte után a vádlott egyre ingerültebb lett, a tárgyat beindította és néhány másodpercig működtette, hogy nyomatékot adjon a korábbi fenyegetésének és felszólította a sértettet arra, hogy menjen gyorsabban. A sértett elvitte a vádlottat Komádiba, ahol a férfi a sarokcsiszológépet egy ismeretlen személynek értékesítette 20.000 forintért.

Az elkövető a műszaki cikk tulajdonosának 80.000 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kényszerítés bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a nyomozás során a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !