Ugrás a fő tartalomra

Brutális utcai bántalmazás Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy erőszakos bűncselekmények miatt korábban már többszörösen büntetett huszonéves férfival szemben, aki egy józsefvárosi szórakozóhely előtt ittasan, indulatosan viselkedett, majd kegyetlenül bántalmazott egy arra járó, őt békíteni próbáló férfit.

A vádirat szerint a vádlott a barátaival és a rokonaival zártkörű születésnapi ünnepségen vett részt egy VIII. kerületi szórakozóhelyen. A vendéglátóhely zárása után az ittas vádlott az utcán, egy félreértésből adódóan, összeszólalkozott a társaságának két tagjával, akikkel dulakodott is.

Az ügy sértettje egy ismerősével éppen arra sétált, és miután látta a dulakodást, megpróbált békítőleg fellépni a vádlottal szemben. A vádlott ekkor indulatosan a sértett felé fordult, majd rövid szóváltás után, ököllel megütötte a férfi fejét, aki a földre esett, és eszméletét vesztette. A vádlott ezután a földön fekvő sértettet tovább bántalmazta, ököllel, nagy erővel ütötte a fejét, valamint többször meg is taposta.

A sértett további bántalmazását a vádlott társaságában levő személyek és a sértett ismerőse is próbálta megakadályozni, ez utóbbit a vádlott ezért üldözőbe vette. Kis idő múlva a támadó visszatért a még mindig eszméletlen, földön fekvő sértetthez, és további nagy erejű ütéseket és rúgásokat mért rá.

A vádlott a kegyetlen bántalmazással két arra járó, szolgálaton kívüli rendőr fellépésének hatására hagyott csak fel, majd elmenekült a helyszínről.

A sértett a kirívóan súlyos és kitartó bántalmazás során életveszélyes sérüléseket szenvedett, és azok következtében a halála is bekövetkezhetett volna, az életét kizárólag a szakszerű és gyors orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű 21 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban annak megállapításával, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetést tölt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Halálos baleset - Hátulról hajtott neki egy lovasfogatnak egy hajdúdorogi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúdorogi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 3317-es úton haladt Hajdúnánás felé. A férfi tehergépkocsijával nem a forgalmi, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és hátulról nekiütközött egy lovasfogatnak. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg a fogat hajtója súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Holttestet találtak a rendőrök Újszásznál, a lakosság segítségét kérik

A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 30-án 15 óra 52 perckor, Újszász külterületén a Zagyva folyó és a 32-es számú főút 57. kilométerszelvénye közötti parkerdő területén egy holttestet találtak. Az elhunyt férfinél azonosításra alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt kb. 170 cm magas, 40-50 év körüli, normál testalkatú férfi. Az elhalt világoskék színű, Nike feliratú pólót, továbbá fekete színű – mindkét oldalon 2 db fehér csíkkal ellátott – térdnadrágot viselt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy tárcsázza a 112-es segélyhívó számot. Megosztás

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Sülysápnál

Fotó: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület Halálos baleset történt kedden reggel Sülysáp közelében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Személyautó ütközött villás targoncának a Bagot és Sülysápot összekötő 3105-ös úton. A karambolban az autó 69 éves gyömrői sofőrje a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !