Brutálisan bántalmazta az őt elhagyó barátnőit a fiatal fiú

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta azzal a fiatal fiúval szemben, aki brutálisan bántalmazta az őt elhagyó barátnőit. 

A Fővárosi Főügyészség 2020-ban emelt vádat az elkövetéskor 16 éves, és a büntetőeljárás során újabb bűncselekményeket elkövető fiúval szemben, emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.

A Fővárosi Törvényszék 2022. június 29-én kihirdetett ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben, amelyért őt halmazati büntetésül 12 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A már 15 évesen jegyben járó fiú kapcsolatuk alatt féltékenységből sokszor bántalmazta jegyesét, aki őt elhagyta. A fiatal a szakítást nem tudta elfogadni. 2018 márciusában elcsalta a sértettet a ráckevei Duna-ághoz, majd a töltésről a 0 fokos vízbe lökte. A sértett a partra tudott evickélni, ahol a fiú tovább bántalmazta, vágóeszközzel összekaszabolta, majd az életveszélyes állapotba került sértettet hátra hagyta. A lány a lélekjelenlétének köszönhetően telefonon barátnőjétől kért segítséget, és később feljelentést tett.

A büntetőeljárás alatt a bíróság a vádlottal szemben - mozgását nyomon követő eszközzel biztosított - bűnügyi felügyeletet rendelt el. A kényszerintézkedés alatt a fiú egy közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg egy fiatalkorú lánnyal, aki rendszeresen látogatta, azonban ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége, amibe a fiú ugyancsak nem tudott beletörődni.

A fiatalkorú 2018 augusztusában a nyomkövetőjét levágta, magához vett egy rugós bicskát, és megszökött. Felkutatta a lányt, akinek az édesanyjával szóváltásba keveredett, majd négyszer mellkason, illetve alkaron szúrt. Ezután a volt barátnőjét mellbe szúrta, majd testszerte összeszurkálta. A lány életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. Édesanyját életveszélyes sérülései miatt ugyancsak megműtötték, és a támadás következtében poszttraumás stresszt is elszenvedett - olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Az ítélet ellen a fiatalkorúak ügyésze hosszabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblánál előterjesztett indítványával a vádlott büntetésének súlyosítása mellett, a védelmi fellebbezések elutasítását kezdeményezte. A vádlott letartóztatásban várja a másodfokú büntetőeljárás befejezését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !