Bográcsos öhöm

Vidék íze
Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 vöröshagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 50 dkg lebbencstészta
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csipet őrölt babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítés:

Kicsi kockákra vágjuk a füstölt húsos szalonnát Beletesszük a bográcsba az evőkanálnyi zsírral együtt, és ropogósra pirítjuk. A pörcöket kivesszük a bográcsból, félretesszük.

Az edényben maradt zsírra rászórjuk a kisebb darabokra tört tésztát, és kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott vöröshagymát, pár perc múlva a felaprított paprikát és paradicsomot is. Visszatesszük a ropogósra sült szalonnakockákat.

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, ezt is hozzátesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.

Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és borsozzuk. Nem szabad kevergetni, mindig csak rázogatjuk a bográcsot, így nem törik össze sem a tészta, sem a krumpli.

Körülbelül húsz percig főzzük, míg a tészta és a krumpli is meg nem puhul. Ha kész, érdemes kicsit állni hagyni a tálalás előtt. Sok salátát vagy savanyúságot adunk mellé. (Vidék íze)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !