![]() |
Vidék íze |
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 2 vöröshagyma
- 25 dkg burgonya
- 50 dkg lebbencstészta
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csipet őrölt babérlevél
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
Kicsi kockákra vágjuk a füstölt húsos szalonnát Beletesszük a bográcsba az evőkanálnyi zsírral együtt, és ropogósra pirítjuk. A pörcöket kivesszük a bográcsból, félretesszük.
Az edényben maradt zsírra rászórjuk a kisebb darabokra tört tésztát, és kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott vöröshagymát, pár perc múlva a felaprított paprikát és paradicsomot is. Visszatesszük a ropogósra sült szalonnakockákat.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, ezt is hozzátesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és borsozzuk. Nem szabad kevergetni, mindig csak rázogatjuk a bográcsot, így nem törik össze sem a tészta, sem a krumpli.
Körülbelül húsz percig főzzük, míg a tészta és a krumpli is meg nem puhul. Ha kész, érdemes kicsit állni hagyni a tálalás előtt. Sok salátát vagy savanyúságot adunk mellé. (Vidék íze)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !