Zöldséges hús

Könnyű, gyors, egészséges étel, és látványnak sem utolsó. Debreceni Judit receptje.

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamell (csíkokra vágva)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 3 kisebb kaliforniai paprika
  • 1 bébi cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 1 marék brokkoli
  • 1 marék zöldborsó
  • 200 ml fehérbor
  • 250 ml alaplé
  • 2-3 ek rizsliszt
  • zsír
  • só, bors, provencei fűszerkeverék
  • petrezselyem

A pulykacsíkokat sózzuk, borsozzuk és meghintjük provencei fűszerkeverékkel. Fél órát pihenhet, addig felcsíkozzuk a zöldségeket.

Kevés zsíron kicsit megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg szép színt kap. Rálocsoljuk a bort és pár percig pároljuk.

Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük az alaplével, kevés liszttel sűrítjük és készre főzzük.

Ha kell még fűszerezzük és tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Rizzsel, bulgurral nagyon finom.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !