Hideg őszibarack krémleves

Hozzávalók

  • 40 dkg érett őszibarack
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 dl fehérbor
  • 6 dkg cukor
  • 1.5 dl habtejszín
  • menta (a díszítéshez)

Elkészítés

A hideg őszibarack-krémleves elkészítéséhez kereszt alakban bevágunk 30 dkg őszibarackot, és forrásban levő vízben blansírozzuk kb. 1 percig. Ezután a gyümölcsöket hideg víz alá tartjuk, majd meghámozzuk és kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét.

A fehérbort a cukorral együtt közepes tűzön felforraljuk egy fazékban. Hozzáadjuk a vaníliarudat, a kikapart velőt, valamint a feldarabolt őszibarackot, és tovább főzzük kb. 5 percig. A vaníliarudat kiemeljük.

A boros őszibarackot felöntjük a tejszínnel és 3 dl vízzel. A fazékban botmixerrel nagyon finomra pürésítjük, majd a hűtőbe tesszük.

A maradék őszibarackot megmossuk, kimagozzuk és vékony cikkekre daraboljuk. Elosztjuk négy tálkában vagy mélytányérban, és rámerjük a jéghideg krémlevest. Mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Receptek #zsaffadiet módra

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!