Templom előtt fosztotta ki az idős nőt a kéregető férfi Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy büntetett előéletű hajléktalan férfi ellen. Az elkövető az egyik kecskeméti templom előtt az esti misére igyekvő 80 éves asszonyhoz lépett, a kézitáskáját kikapta a kezéből és azzal együtt elszaladt. A táskában mindössze két kulcscsomó volt.

A vádirat szerint a férfi a megélhetését részben koldulásból igyekezett biztosítani, ezért rendszeresen megjelent az egyik kecskeméti templomnál és a szertartásra érkezőktől pénzt kéregetett. Egy vasárnap esti mise előtt is a templomhoz ment, ahol meglátta az egyedül érkező, nehézkes járású, 80 éves sértettet.

A vádlott elhatározta, hogy megszerzi az idős nő értékeit, ezért a templom bejárati kapujában a sértetthez lépett, az 500 forint értékű kézitáskáját kikapta a kezéből, majd azzal együtt elszaladt. A táskában csak 2 darab kulcscsomó volt, így a férfi 4.100 forint kárt okozott az idős asszonynak.

Az ügyészség a férfit kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a vádlottat a jelen cselekmény elkövetése után más ügyben rablás bűntette miatt jogerősen elítélték, jelenleg fegyházban várja, hogy bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság döntsön.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !