Szeszben feloldott bódító anyaggal beitatott újságot juttattak be a börtönbe

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség négy férfival és három nővel szemben nyújtott be vádiratot. Két férfi a börtönből irányított két nőt, akik a bódító hatású anyagokat értékesítették.

A vádirat szerint két, jogerős szabadságvesztést töltő egyik férfi a börtönben interneten rendelt a Távol-Keletről, Kínából és Hong-Kongból új pszichoaktív anyagot. Az anyagot az élettársa 2019-2020. év során szlovákiai postákon felvette, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta. Az anyag egy részét annak a nőnek továbbította, akinek fia szintén börtönben ült. Ez a nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetekbe is eljuttatta. A börtönbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot alkoholban, sebbenzinben, illetőleg acetonban feloldotta, majd az oldatot újságlapokba itatta, és a szárítást követően az újságlapokat postai úton küldte be a címzettek részére.

A vádirat szerint egy harmadik férfi - negyedik társa jelenlétében - a csekély mennyiség felső határát meghaladó új pszichoaktív anyagot vásárolt az egyik letartóztatott nőtől. A nyomozó hatóság 2020. június 20-án, Majk közelében ellenőrizte a negyedik férfi által vezetett gépkocsit, és a vásárolt anyagot lefoglalta.  Egy harmadik nő 2019. októbere és 2020. szeptember 30-a között legkevesebb 27 alkalommal vásárolt kábító hatású anyagot, amelynek ellenértékét az egyik letartóztatott nő rendelkezése alatt álló bankszámlára utalta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a két irányító férfit és a két letartóztatott nőt szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra és vagyonelkobzásra, a harmadik férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és járművezetéstől eltiltásra, a harmadik nőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !