Segédmotoros kerékpárral, ittasan okozott halálos balesetet egy 34 éves férfi

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak a segédmotoros férfi ellen - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bácsborsód belterületén közúti közlekedési baleset történt. Egy 34 éves férfi segédmotoros kerékpárral haladt a Dózsa György úton, ahol egy, az út szélén kialakított várakozóhelyre, balra akart kanyarodni. A manőver során azonban nem adott elsőbbséget a szemből érkező, és egyenesen haladó motorkerékpáros részére, aki észlelte a szabálytalan manővert, és el akarta kerülni az ütközést. Ennek érdekében fékezett, amitől a motor felborult és az oldalán csúszott tovább, végül nekiütközött a segédmotornak.

A baleset során a motorkerékpárt vezető 49 éves férfi életveszélyesen megsérült, és néhány nappal később a kórházban meghalt.

Még a helyszínen kiderült, hogy a szabálytalan segédmotoros a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Őt a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök intézkedtek a férfi vezetői engedélyének visszavonásáról.

A halálos baleset ügyében a nyomozás a napokban befejeződött. A közlekedésrendészeti munkatársak az iratokat vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészség részére.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !