Rendőrökre támadt egy fiatal férfi Fejér megyében - Egyikük orrát betörte, a másiknak nagy erővel megharapta az alkarját

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő 20 év körüli férfit és indítványozta letartóztatásának elrendelését.

Egy Fejér megyei településen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei intézkedtek egy helyi férfival szemben, mert a rendőrségre érkezett bejelentés szerint az ittas fiatalember bántalmazta a nevelőapját.

Amikor a rendőrök közölték a férfival, hogy az intézkedésre a bántalmazás miatt kerül sor, a fiatalember kijelentette, hogy „semmi nem történt, akkor veri meg a nevelőapját, amikor ő úgy gondolja”.

Ezt követően az intézkedés alá vont személy egy hirtelen mozdulattal, ökölbe szorított kézzel orrba vágta a rendőrt, majd ököllel további ütéseket mért a fejére.

A rendőr az erőszak leküzdése érdekében a földre vitte a még mindig támadó elkövetőt, és járőrtársával megpróbálták megbilincselni. A földön fekvő férfi ekkor nagy erővel megharapta az őt a bilincselés érdekében lefogó rendőr alkarját, és kiszabadult a fogásából.

A másik rendőr könnygáz sprayt kívánt alkalmazni a támadóval szemben, de amikor nyúlt a palack felé, a férfi  ezen hivatalos személyre is rátámadt és közepes erővel mellkason rúgta. 

Az elkövető erőszakos cselekményével megakadályozta a vele szemben megkezdett rendőri intézkedést és elszaladt a helyszínről, azonban rövid idő elteltével a közelben elfogták.

A támadás következtében mindkét rendőr megsérült, egyikük nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta a korábban, hasonló erőszakos bűncselekmények miatt már elítélt férfi letartóztatását. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !