Rendőrkézen a dunaújvárosi szélhámosnő

A szélhámosnő ingatlan bérbeadásra hivatkozva csalt ki pénzt a sértettektől - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Internetes portálon kínált lakás bérbeadásával tévesztett meg többeket az a dunaújvárosi nő, aki ellen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság három rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a csaló Dunaújváros területén kínált fel lakhatásra ingatlant egy népszerű internetes apróhirdetési oldalon, egy további esetben pedig a bérbeadási jogügylet közvetítőjeként csalt ki készpénzt az egyik áldozattól. Az álhirdetésben feltüntetett, Dunaújváros belvárosában található és kedvező árú  bérleményre több érdeklődő is jelentkezett, akikkel a szélhámosnő 2022. július 7-én, valamint 2022. július 11-én személyesen is találkozott azért, hogy átvegye tőlük az előzetesen megbeszélt több havi kauciót, a szóban forgó albérletet azonban egyik esetben sem mutatta meg a leendő bérlőknek. A pénzbiztosítékok kézhezvételét követően a csaló minden formában elérhetetlenné vált a megtévesztett sértettek számára, akik ezt követően feljelentést tettek a rendőrségen.

A dunaújvárosi nyomozók a sértettek beszámolói és a begyűjtött információk alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható  30 éves S. Georginát, akit 2022. július 15-én délelőtt elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök, melynek során beismerő vallomást tett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !