Nyolc helyszínen razziáztak a rendőrök, a termés: két drogterjesztő, hét fogyasztó elfogása, kristály és marihuána lefoglalása

Negyedszázad rendőr indult 8 helyszínre, a termés: két drogterjesztő, hét fogyasztó elfogása, kristály és marihuána lefoglalása - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A monori nyomozók koordinálták azt a realizálást, amelyet 2022. július 5-re időzítettek. Az előzmény egy két hónappal azelőtti, pilisi kábítószer terjesztésről szóló jelzés volt. Erre dolgoztak rá, majd az egy időben, több helyszínre tervezett rajtaütéshez egyenruhásokat, megyei felderítőket és nagykátai nyomozókat hívtak támogatásul.

A pilisi és örkényi címekre érkező rendőri egységek hét drogfogyasztót, valamint két, a kábítószer terjesztésével gyanúsítható férfit állítottak elő. Átkutattak mindent és számos, a bűncselekményt alátámasztó bizonyítékot lefoglaltak: kristályos port, növényi származékot, mérlegeket, pénzt, sőt begyűjtöttek egy feltehetően lopásból származó szivattyút is. A bűnjelek egy részét szakértő vizsgálja.

Egy 42 éves, kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított pilisi férfi több hónapja adta-vette a „kristály”-ként ismert drogot. Ügyfelei házhoz mentek, ott bonyolították az üzletet. A házában talált, közel 362 gramm cucc eladását a rendőri akció hiúsította meg.

A másik kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított, 30 éves, örkényi férfi sem elsőbálozó, egy ideje már a kristály eladásából igyekezett bevételhez jutni. Az anyagot a pilisi árustól szerezte be, majd adta tovább fogyasztóinak.

A nyomozók adatai szerint a kristály grammja 12-13 ezer forintért cserélt rendszeresen gazdát, a fogyasztókhoz legtöbbször grammonként 16 ezerért jutott el.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett 42, illetve 30 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatásukat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !